måndag 4 april 2011

21 är oslagbart!

För precis på dagen 21 år sedan vann öSK en premiärmatch på bortaplan. Det har inte hänt sedan dess, förrän ikväll då man slog tillbaka Blå-vitt i Göteborg med matchens enda mål. Vi får säga som Gert Fylking; äntligen!!! ----------------------------------------Den där dagen för 21 år sedan höll ÖSK också nollan och det var också i Göteborg, mot Örgryte. Man gjorde två framåt och det höll på att bli 0 - 2 även ikväll, detta sedan IFK plockat upp målvakten och en boll gick mot ett tomt mål. Säsongen 1990 var en av svart-vitts bästa i historien och man kom trea i grundserien. Dock räckte inte 1-1 hemma i semifinalen mot IFK, p.g.a. en av historiens svettigaste räddningar, signerad Thomas Ravelli. Vänder man på siffrorna 21 får man 12 och så många år sedan var det som ÖSK slog IFK på bortaplan. Så visst kan man ropa äntligen, flera gånger t.o.m. ------------------------------------------------------------- Segern ikväll var ingalunda orättvis. ÖSK hade två bra chanser i första halvlek och IFK en. Utvisningen i andra halvlek var solklar. D.v.s. helt riktigt med gult kort som därmed föranledde utvisningen. Att sedan ex-IFK:aren Pontus Kåmark är av annan åsikt är inte förvånande. Trots detta kommer jag välja Kåmark och hans polare i Fyrans Fotbollsmåndag i fortsättningen. Svt:s Fotbollskväll är inte i närheten.