fredag 22 april 2011

Degerfors i topp

Långfredagen bjöd på ett verkligt klassikermöte i Superettan; Åtvidaberg - Degerfors. Dessa klubbar har också haft en del samarbete under årens lopp och det mest kända var väl när Ralf Edström gick från DIF till Åtvid i början av 1970-talet. Men även mannen på bilden gjorde samma sak i slutet av 1960-talet, "Söla" Andersson.

Degerfors fick en pangstart på Kopparvallens konstgräs, med mål efter redan fyra minuter. Kanske var det vårträningen på Karlslund arenas konstgräs som gett resultat? En halvtimme efter Peter Samuelssons ledningsmål kvitterade hemmalaget välförtjänt. De hade så långt haft ett spelövertag. Några minuter före paus hittade Christophe Lallet Eric Jernberg med en fin passning och denne tog åter ledning för de rödvita.

Denna ledning stod sig matchen ut och därmed var DIF:s andra raka bortaseger ett faktum. Innan matchen hade Åtvidaberg 6 - 0 på två matcher, så resultatet var överraskande. Nästa rond bjuds publiken på Stora Valla på ett toppmöte då Assyriska kommer på besök. Södertäljelaget har ju också fått en strålande start.