måndag 18 april 2011

... och ÖSK tappar också poäng i slutminuterna

Då var länscirkeln sluten. Varken KIF, Degerfors eller ÖSK höll i 90 minuter. Orutin eller slarv? Ja, när ÖSK tappade 2-1 till 2-3 i hemmamatchen mot Gefle så var det definitivt orsakat av slarv. Ska man nå de övre platserna i allsvenskan håller inte ett sådant försvarsspel. Det blev en liten konstig vändning, för en bit in på andra halvlek hade jag bara positivt att säga om ÖSK-försvaret. Jag var beredd att utnämna Michael Almebäck till planens bäste, speciellt efter sina kreativa offensiva raider. Han hade helt neutraliserat Gefle-anfallet. Den enda målchansen för de blåvita stod ÖSK:s egna back Patrik Haginge för. ------------------------------------------------ Malmö och Helsingborg gjorde upp om guldet förra året, med ÖSK som trea. I år hade man förhoppningar om att närkingarna skulle kunna utmana skåningarna. I tredje ronden inträffade dock något som kan betecknas som symptomatiskt. Både MFF och HIF avgjorde i 90:e minuten. Det tyder på styrka att kunna avgöra jämna matcher i slutminuterna. ÖSK däremot tappade en ledning med blott dryga 10 minuter kvar. Detta är tyvärr en skillnad som kan göra att vi får vänta på guldet. ------------------------------------------------ Nu är det förstås 27 omgångar kvar och massvis med poäng att spela om. ÖSK kan naturligtvis fortfarande både vinna guld och förbättra sin placering från föregående år. Och skulle man återigen komma trea är det ju också en prestation. Men hur som helst så kändes det som om de tre matchutgångarna kan komma att säga mycket om årets allsvenska.