måndag 25 april 2011

Paulinhos inhopp verkningslöst

ÖSK:s senaste nyförvärv Paulinho fick göra ett inhopp i andra halvlek och man kan allt konstatera att han är matchotränad. Han fick ersätta Valdet Rama på vänsterkanten och det kanske inte är brassens önskeposition. Just Valdet Rama gjorde sitt första mål i eftermiddags och det betydde också 1-0 för hemmalaget.

Liksom i mötet mot Gefle tilläts bortalaget komma in i matchen och Helsingborg kunde kvittera med 20 minuter kvar. Därefter var skåningarna närmast segern och ÖSK får tacka Alvbåge för en poäng, då han genom en utmärkt benparad räddade ett friläge. HIF hade också ett ribbskott.

Positivt från denna match är ändå att ÖSK-spelet börjar lossna, åtminstone periodvis. Slutet på första och början av andra var riktigt bra. Nordin Gerzic börjar också hitta formen. Sedan hade kanske inte Bedoya en av sina bättre dagar, sällan har man sett så många felpass från amerikanen. Kanske att han ibland är lite för het och stressad. Han vill helt enkelt för mycket och då brister kylan.

Försvaret var hyfsat även om Almebäck var lite väl passiv på 1-1-målet. Klart är att Astvald bör spela från start även om det tog lite tid innan han kom upp i varv.

Det var 10 år sedan ÖSK tappade poäng hemma mot Helsingborg då det i augusti 2001 blev 3-3. Men tur i alla fall att det inte blev förlust denna gång. ÖSK orsakade ändå skåningarnas första poängförlust i årets allsvenska, som ser riktigt jämn ut efter 5 spelade omgångar.