måndag 20 juni 2011

Degerfors ångar på

Det är roligt att följa Superettans tabell. Roligt eftersom det är rekordjämnt. Det skiljer endast 5 poäng mellan första och niondelaget. Och framförallt roligt för oss länsbor, med Degerfors i topp. Bakom sig har man flera gamla ex-allsvenskar; BP, Åtvidaberg, Ljungskile och Hammarby exempelvis. Förresten, av seriens 16 lag är det endast fyra som aldrig varit allsvenskar; Ängelholm, Falkenberg, Värnamo och Qviding. För tre av lagen kommer det bli så även nästa år, men Ängelholm är i allra högsta grad inblandat i toppstriden.

Årets upplaga av Degerfors skiljer sig särskilt på en punkt från förra årets, då man för övrigt också var med i toppen inledningsvis. Nu vinner man jämna matcher, vilket tyder på en viss styrka. Avsluts- och hörnstatistiken vanns i lördags av Brommapojkarna, men ändå var det värmlänningarna som lyckades knipa hela kakan. Tre poäng som förde upp dem i ensam ledning i tabellen. Nu väntar Falkenberg borta på onsdag, ett lag som kämpar kring ett av de nedre strecken. Liksom Värnamo och där bärgades endast en poäng.

I den allsvenska toppen är det också jämnt, vilket gör att seriens attraktionskraft ökar. Alla tre topplagen tappade poäng i den tolfte omgången, vilket alltså inkluderar ÖSK. Men de brukar ha svårt mot Halmstad och med tanke på det späckade spelprogrammet får man väl ändå kalla det godkänt.

I division 1 norra är två lag obesegrade; Umeå och Forward. Det förstnämnda laget har 24 poäng och det sistnämnda 14. Hur kommer nu det sig? Det beror ju förstås på örebrolagets otroliga svit med åtta oavgjorda i rad. Det måste väl slå alla rekord, eller ...?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar