måndag 13 juni 2011

ÖSK fick skratta sist

Av någon anledning så skickade jag in en mindre summa på ÖSK-matchen. Ombudet skrattade åt mig när han såg att jag tippat fyra mål till ÖSK. Skrattar bäst som skrattar sist ...

Även ÖSK fick skratta sist under kvällen, men det såg sannerligen mörkt ut i andra halvlek. När klockan visade på matchminut 89 stod det fortfarande 2 - 2, innan hemmalaget kunde ta ledning på hörna genom Magnus Wikström. På övertid kunde också Kushtrim Lushtaku göra sitt första mål i ÖSK-tröjan och fastställa slutresultatet till 4 - 2.

En annan måldebutant inledde annars målskyttet redan efter 18 minuter då William Atashkadeh fick en gratisboll och blev helt fri med trelleborgsmålvakten. Även ÖSK:s 2 - 0 var frukten av en halvchans. Marcus Astvald hade tillfälligt bytt kant och fick för sig att skjuta i dåligt läge. Men bollen fick en lurig bana och studsade strax innan den nådde målvakten, som förmodligen också var skymd till en del. Bollen smet förargligt mellan händerna på honom. Förargligt för bortalaget, men trevligt för hemmalaget.

Matchen hade kunnat få en helt annan bild om Trelleborg hade satt sin jättechans redan efter 20 sekunder av matchen. Ett 0-1-mål där hade känts jättejobbigt. ÖSK:s spelövertag var markant i första och siffrorna 66 - 34 säger allt. Men trots detta tilläts TFF att sticka upp och hemmalaget fick tacka sin målvakt åtminstone fyra gånger. Antalet avslut var också 4 - 5 i paus.

Frågan är vad Tom Prahl bjuder sina spelare på i paus, för faktum är att innan denna drabbning hade Trelleborg gjort de flesta av sina mål första kvarten efter paus. Det visste ÖSK om, men ändå kom två till och vips var ställningen 2 - 2. Med bortamålen var hemmaspelet som bortblåst. Det gick inte att känna igen ÖSK:arna, det var en total scenförändring. Man agerade mest individuellt och det fina lagspelet var väck.

ÖSK skapade egentligen ingenting innan den där hörnan som alltså Magnus Wikström nickade in. Eller ryggade in kanske man snarare kan säga. Nåväl, hoppas laget tar lärdom av detta och undviker att hamna i liknande situationer. Det var verkligen tre sköna poäng som förde upp laget till toppen igen.