söndag 26 juni 2011

ÖSK mot botten

Inför ÖSK:s möten med bottenlagen så fanns en olustig känsla. Att möta lag som verkligen krigar om poängen är inte lätt. Dessutom har ÖSK aldrig haft det lätt vare sig mot Halmstad eller Mjällby. Lägg därtill ett pånyttfött Djurgården i storform. Därför blev det bara 4 av 12 poäng, alltså 8 tappade poäng som kan ligga dem i fatet när allsvenskan summeras. För topplaget ÖSK kan mycket väl bli bottenlaget. Om inte harmonin hittas igen, den som ledde till en tredjeplats ifjol.

Just nu finns inget som tyder på det. Nyförvärven nöter på och vill så gärna lyckas. Ofta är det detta som är felet. Jag tänker på tre tillfällen i dagens match mot Mjällby när William Atashkadeh kom fri på kanten och helst ville skjuta mål själv. Han är blott 19 år och denna brist får skyllas på ungdomligt oförstånd. För en erfaren fotbollsspelare hade i dessa lägen spelat snett bakåt, vilket förmodligen hade resulterat.

Det värsta var att vinsten för Mjällby inte var orättvis, de hade fler bra lägen att utöka. ÖSK hade för all del också lägen att utjämna, särskilt då Almebäck kom fri med Mattias Asper på tilläggstid. Det hade varit något, att få greja poäng i sin sista ÖSK-match.

Som det ser ut nu är det bara en slutvinst i svenska cupen som kan rädda säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar