torsdag 23 juni 2011

Tack och adjö

Vi säger lycka till, Michael Almebäck! Synd att du inte fick vara med om en vinst i sista hemmamatchen. Efter djurgårdsmatchen är man också frestad att säga tack och adjö till den allsvenska toppen för ÖSK:s del. Visserligen är placeringen nu sexa, men laget uppträder sannerligen inte som något topplag. Innan säsongen hade jag tippat dem högt upp i tabellen, liksom många med mig. Men de tre senaste matcherna mot bottenlag har gjort att ballongen spruckit.

Den var på väg att spricka redan i trelleborgsmatchen, men då räddade två sena mål läget. Man anade nästan att ÖSK levde lite på konstgjord andning, för spelet i den matchens andra halvlek var uruselt. Liksom det var mot Halmstad och i andra halvan mot Djurgården. De två senaste hemmamatchernas andra halvlekar måste sätta myror i örebropubliken. Vad ska man tro om årets upplaga? Många konstaterar att den inte alls håller måttet. Ljusår från föregående år.

Det som fattas verkar vara den j-a anamma som man gör reklam för inför matcherna. Den viljan och kämpaglöden finns inte. Det är elva spelare som inte fungerar ihop och lagspelet är som bortblåst. Spelet är ängsligt, man är rädd för att tappa bollen, man är rädd för misstag. Ännu värre blir det om motståndarna gör ett tidigt mål i början av halvleken. Djurgårdens vinstmål föregicks av inte mindre än tre felpass från ÖSK:s sida, plus en markeringsmiss som ställde målvakten. Det verkar inte som att ÖSK-spelarna har roligt på plan.

Det är visserligen mycket kvar att spela om, men man är rädd för att närkingarna bara blir ett mittenlag i år. Vinstmaskinen från förra året känns främmande, mycket beroende på bristen att kunna göra mål. Där ligger man verkligen i lä gentemot Helsingborg, som med sina sju mål mot Trelleborg verkligen visat att man vill ta revansch från förra året. Utan att dra för stora växlar just från den matchen.

Nej, ÖSK:s chans ut i Europa i år blir nog i svenska cupen. Laget har visat att de i sina bästa stunder kan spela bra matcher. Men samtidigt har de en förmåga att rasa ihop när det verkligen gäller. Med det här spelet lär det också bli svårt att rå på FK Sarajevo i Euro League.

Det är kanske pessimistiska tongångar, men en sådan här kväll får man sannerligen leta efter ljusglimtarna. Jo, förresten, Paulinho gjorde sitt första mål för klubben. Det är ganska symptomatiskt att det kommer på straff, för i övrigt har han inte varit i närheten. Han som tidigare var stor skyttekung i Häcken. Men det är klart, han måste ju få bollar att jobba på också. Det har han inte fått alltför mycket av i ÖSK.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar