tisdag 17 april 2012

Bara två segrar från toppen

Att ÖSK ännu inte vunnit i årets allsvenska är ingen överhängande fara. Så länge som de andra lagen tar poäng av varann är situationen hanterbar. Den riktiga plumpen i protokollet i premiären mot Åtvidaberg har omvärderats efter hand, även om östgötarna nyligen noterade sin första förlust.

De tre senaste svåra matcherna har ÖSK kommit undan med högt huvud och klarat ut det hela bra. Starkt att vända borta mot IFK Göteborg, trots att man nu tappade lite mot slutet. Tobias Grahn var mer taggad denna gång och det behövs för fortsättningen, även om han nu blir avstängd nästa match på grund av varningen han fick. Detsamma gäller Magnus Wikström och det är alltså två tongivande och betydelsefulla spelare som blir borta mot Elfsborg. Visserligen har boråsarna varit ett relativt lätt byte för ÖSK genom åren, men de har visat att de verkligen vill vara med i toppen och blir svårslagna.

Matchen spelas inte förrän på måndag, vilket innebär att ÖSK-spelarna får ett i sammanhanget rekordlångt uppehåll på drygt en vecka. Detta beror förstås på Europafotbollen. Tisdag till torsdag är vikta för Real Madrid, Barcelona m.fl. och då måste allsvenskan göra uppehåll, för att inte kollidera med tv-matcherna. Och för Tobias och Magnus del blir nästa drabbning inte förrän den 29 april. Det får väl bli löpträning under tiden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar