torsdag 28 februari 2013

Inte ett år till med måltorka

AIK:s målskytte har knappast gjort många supportrar lyriska de senaste säsongerna. Ändå lyckades de att ta SM-guld 2LAX9 och att sluta topp fyra i två av de tre senaste säsongerna. Försvaret har däremot varit Allsvenskans jämnaste och bästa under den här perioden. Därför har de som väntat värvat mer offensiv kraft, men trots det ser det ut som att de går en likadan säsong till mötes igen.
     Jag vet inte i vilken lagdel Andreas Alm, tränare i AIK, kommer att ha störst problem med att välja spelare. Målvakten Ivan Turina är given, men att välja mellan fyra av allsvenskans bästa mittbackar och dessutom utse två centrala mittfältare när det finns sex olika alternativ, är inte det lättaste. Men svårast av allt är möjligtvis att hitta en anfallsduo som regelbundet kan leverera mål.
     Efter fyra träningsmatcher i USA har AIK bara släppt in två mål. Dock har laget endast mäktat med ett mål framåt. Av de minuter jag sett har laget ändå skapat chanser, men målen har låtit vänta på sig. Det var likadant förra säsongen. Ofta var inte problemet att chanser saknades men ändå gjorde de inte tillräckligt med mål för att ordentligt utmana om guldet.
     Den här säsongen har dock laget fler alternativ framåt så förhoppningsvis får de ihop rätt mix. De har nu den snabbe Kennedy Igboananike, kraftfulla Kwame Karikari, slitvargen Viktor Lundberg och La Liga-meriterade Henok Goitom. Potentialen finns i dessa spelare så jag hoppas att de kan producera lite fler mål i år. De har chans att komma in i Allsvenskan med självförtroende direkt genom bra spel i Svenska cupen, som drar igång på söndag med en match mot Halmstad. Får de bara till offensiven är de definitivt en guldkandidat i mina ögon.

//Billy Hammer, Praktikant (AIK:are)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar