fredag 22 februari 2013

Liverpool utslagna ur Europe Leauge

Det var ett kokande Anfield Road under gårdagskvällen, det påminnde om hur det var för några år sedan då man år efter år spelade i Champions Leauge och dominerade både på planen samt på läktaren. Man mötte Zenit ett storlag från Ryssland som man hade förlora med 2-0 mot förra torsdagen. Förutsättningarna för att gå vidare till Åttondelsinal var att man skulle vinna med minst 3 mål. Redan efter 19 minuter kom det en kalldusch, den rutinerade Jamie Carragher stod för en katastrofal hemmåtpass som en Zenit spelare kom åt, 0-1 efter ca 20 min. Sedan reste sig Liverpool och spelade ut Zenit 1-1 och 2-1 kom innan halvtidsvilan. I den 60:e minuten gör storstjärnan, en utav världens bästa anfallare Luiz Suarez 3-1 på frispark, då var det 30 min kvar och det enda som fattades var ett fjärde mål, det hade inneburit ett avancemang till nästa runda, trots stort bollinnehav 70-30 % i Liverpools favör sista 30 minuterna lyckades man inte få dit fjärde målet. Publiken, den 12:e spelaren försökte verkligen lyfta sina hemmaspelare men bollen ville inte in. Så kan det vara ibland, man gjorde 3 framåt men släppte in ett onödigt mål i början villket visade sig vara ödesdigert.
Men vi kommer igen, vi ger aldrig upp, nu är det fjärde platsen i ligan som gäller.