tisdag 12 februari 2013

Sverige - Argentina på Friends Arena

I torsdagstidningen får ni läsa ett referat från vänskapslandskampen Sverige mot Argentina i förra veckan. Det var något av giganternas kamp, Zlatan mot Messi. Men eftersom Zlatan hade ligamatch bara två dagar senare så blev det bara en halvlek för honom. En halvlek som bortalaget vann övertygande, och så småningom skulle Rasmus Elm trots allt putsa till siffrorna till 2 - 3.

Kvällen hade ändå bjudit på mycket: en fantastisk arena, flera världsstjärnor och fem mål. Vad är väl då en förlust mot ett lag som mycket väl kan nå nästa års VM-final?

Här kommer ett bildkollage:

Symboliken är slående, publiken går förbi det gamla Råsunda på väg till den nya nationalarenan.

En blågrön skapelse lyser upp i februarimörkret och 50 000 åskådare är på väg.

På jumbotronen kan man i spelargången se Zlatan och Messi, nästan sida vid sida.

Messi ser närmast fundersam ut innan matchen. "Vet ja vad den där Zlatan kan hitta på?"

En enorm svensk landslagströja vecklas ut på läktaren. I förgrunden en argentinsk av mindre modell.

Ett tidigt misstag av Anders Svensson ger upphov till en kontring och Argentina har tagit ledningen.

Messi är inte så bra med huvudet på hörnor, desto bättre på att slå dem. "Hur ska detta sluta?"

I pausen kan man handla souvenirer. Framför denna shop står Jenny och plåtar den som vill.

Andra halvlekens mest dramatiska ögonblick är när en åskådare/huligan springer in till Messi.