lördag 23 mars 2013

Irland ett svårsmält lag

Det blev tuffare än de flesta hade beräknat i fredagens lanskamp mot Irland på Friends Arena. Det var stor skillnad på lagen som mötte Tyskland i höstas. Det var då som Irland massakrerades med 1 - 6 på hemmaplan och Sverige lyckades knipa poäng mot samma Tyskland. Där har vi kanske skillnaden inför gårdagens match. Irländarna var oerhört sugna på revansch och ville visa upp en bättre sida och det kändes som om svenskarna hade svårt att överträffa sig själva från Berlinbragden.

Irländarna gick ut och lirade ett perfekt bortaplansspel. Att förstöra Sveriges uppspel var en plan som lyckades. Det kan inte ha varit många lag i Europa som skulle ha lyckats slå ett fullständigt heltaggat Irland igår. Så låt ingen större skugga falla över Sverige för de uteblivna målen.

Istället hade vi tur att inga baklängesmål noterades. Det hade varit väldigt ödesdigert för andraplatsen med en förlust. Att ta sig till VM blir väldigt tufft och det är inte säkert en andraplats hjälper. Just nu finns lag som Spanien och England på en andraplats i sina grupper. Lag som Sverige i så fall kan få kvala mot.

Men som Jonas Olsson mycket riktigt sa, "matematiskt sett har vi allt i egna händer". Vinner Sverige resten blir laget etta och slipper allt vad kvalspel heter. Men det är egentligen inget att hoppas på efter gårdagsmatchen.

Det gäller att betona de positiva delarna från matchen och slipa på de negativa. Det är många svåra matcher kvar och vi behöver fler anfallsalternativ. John Guidetti, var är du? Du hade ju sådana härliga ambitioner för något år sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar