lördag 16 mars 2013

Många aktiviteter på Fotbollsforum

Nu återstår bara en dag på Fotbollsforum som anordnas i Conventum Arena. Ett toppenarrangemang! Högsta betyg! Synd bara att inte fler har hittat hit, de går verkligen miste om någonting. Fotbollsforum är precis som en mässa ska vara. Prova-på-stationer i montrarna, varvat med intressanta diskussioner och föredrag.

Jag står och behandlar dilemmat om den uteblivna större publiken med en av projektledarna Helena Nordengren, samtidigt som jag påminner om de tunga namn som varit här: Patrik "Bjäred" Andersson, Thomas Nordahl, Erik Hamrén och Thomas Ravelli.
- Det ska väl inte behövas en Zlatan för att locka hit folket? menar jag.

Hennes dotter står bredvid och det visar sig att dottern faktiskt är släkt med Zlatan. Vilken tillfällighet.

- Hon är syssling med Zlatans barn och vi kan verkligen se likheterna i ansiktsdragen, säger Helena.

Nåväl, det är en dag kvar, som har Pia Sundhage som affischnamn. Man får för utställarnas skull verkligen hoppas att örebroarnas söndagspromenad går till Conventum. Sedan får väl en utvärdering göras till 2015 då det är tänkt att nästa forum ska anordnas.

Vi har under dagen fått se Thomas Lundman slå ett av sina sju världsrekord; Liggande fotbollsjonglering på 13 minuter och 45 sekunder. Vi har kunnat höra ett oerhört inspirerande föredrag om ledarskap inom fotbollen kallat "Hamréns hus" som innehåller byggstenarna: teamwork, kost/vila/socialt, taktik, mentalt, teknik och fysik. Erik Hamrén är med sina gester och engagemang väldigt rolig att lyssna på. Han nämnde också att favoritsagan var Nalle Puh, som han läste för döttrarna i ung ålder. Där jämförde han kynnet hos Tiger och Nalle med den pessimistiske Ior.

- Det finns tyvärr en Ior i de flesta av oss, speciellt kanske på morgonen. Men vi har ett val att inte ta på oss Ior-masken när vi kommer till träningen eller jobbet. Har jag för många Ior i min grupp ser jag till att få en ändring till stånd.

Det kunde spelas fotboll på mässan, både i mindre spelform, på dator och på riktigt. På lördagen var det kvaltävlingar i dataspelet Fifa 2013, vilket följs upp av finaler på söndagen. Det gick att skjuta prick och vinna priser. Man kunde prova på den nya träningsplattan PAL, ett "bollplank" som kan placeras såväl i trädgården som i gillestugan. Det fanns mycket mer, så till alla som ännu inte varit där säger jag: Gå till Conventum Arena!

G.L.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar