måndag 29 april 2013

Helgens fotboll: KIF-seger och drömmål

KIF Örebro håller sig kvar i toppen efter tre omgångar. Det är inte illa att ligga tvåa mellan favorittippade Tyresö och Malmö mellan sig. Från just Tyresö kom Helen Eke till Örebro denna säsong och så här sa tränaren Rickard Nilsson om mittfältaren innan starten: "Tuff och målfarlig duellspelare". Detta fick sannerligen förra årets överraskningslag Vittsjö känna på i lördagens match. Efter bara sex minuter hade i princip Helen avgjort matchen till hemmalagets fördel. Hennes första mål kom redan efter tre minuter och efter lika många minuter satte hon det andra. KIF Örebro ser stabilt ut och har fått stor nytta av de tjeckiska tvillingarna. I denna drabbning var dessutom Sarah Michael mållös, men det gick ju bra ändå. På söndag blir det lite värre för Karlslundstjejerna, med bortamatch i Linköping.

Degerfors tog en viktig bortapinne mot förra årets allsvenskar GIF Sundsvall, som kanske också en del såg direkt i TV4 Sport. Det var starkt gjort och man håller sig strax över nedflyttningsstrecket. På lördag ställs man mot Varberg hemma och bör nog kunna bärga tre poäng där och komma upp på lite säkrare mark. Men man vet aldrig, i årets superetta verkar alla kunna slå alla. Det är bara Falkenberg som är outstanding med fyra raka segrar. Det är bäddat för en riktig publimatch för FFF på söndag då de får ta emot ÖSK. Men först ska fjärde omgången kompletteras med bland annat ÖSK - Varberg ikväll.

I helgen gjordes det som redan nu kan bli årets mål i allsvenskan då AIK:s Kennedy Igboananike cykelsparkade in 3 - 2 mot Halmstad på Friends arena. Det var väl egentligen synd på ett så fint mål att det inte fick bli matchens pricken över i:et. För i slutsekunderna gjorde nämligen Halmstad 3 - 3. Just AIK har ofta haft förmåga att pricka in snygga mål och själv minns jag ett från förra året. Det var en boll som först tog i ena stolpen och sedan i den andra, när den med knapp styrfart lade sig alldeles innanför mållinjen.

På tal om mållinje så snuvades en annan stockholmsklubb på en poäng i lördags då en Djurgårdsboll var klart över mållinjen innan Syrianskas målvakt med nöd och näppe fick ut den. Återigen ser man att målkameror verkligen behövs.