måndag 29 april 2013

Till synes enkel ÖSK-seger

Rubriken ger en viss indikation på att segern kanske inte var solklar, när ÖSK slog Varberg med 3 - 1 ikväll. Genom årens lopp har man varit med om orättvisa resultat förr och med maximal oflyt och slarv har det kunnat bli 2 - 2, när egentligen slutsiffrorna skulle ha blivit typ 4 - 0. För det var ÖSK för nästan hela slanten, särskilt i början av matchen. Då ledde hemmalaget med 2 - 0 efter 13 minuter, sedan Hasani och Holmberg fått stå omarkerade i straffområdet. Varberg tilläts dock komma in i matchen efter cirka 25 minuters spel och var ytterst nära en reducering.

ÖSK inledde också den andra halvlekens på ett övertygande sätt och man bara satt och väntade på matchens punktering. Kalle Holmberg hade två skott strax över. Crespo var fri ett par gånger och vid två tillfällen ropades det för hands på Varbergspelare utan straffblåsning från domaren. Det är ofta vid sådana lägen som kallduschar brukar komma och den kom mycket riktigt. Efter åtta minuter av total ÖSK-dominans med nästa hela laget uppe vid Varbergs straffområde kontrar bortalaget och sätter 2 - 1 bakom en chanslös Oscar Jansson.

De 3 372 i publiken satt oroliga för att något liknande skulle hända därefter, men blev en aning mer lugna när Varberg fick en man utvisad med halvtimmen kvar av matchen. Nu skulle väl ändå ÖSK kunna stänga matchen? Ja, så skedde också, men inte förrän i 80 minuten då ett klapp-klapp-spel a´ la rysk hockey uppvisades. Aktörer var Hasani och Yasin, med den förstnämnde som målgörare återigen, 3 - 1.