måndag 13 maj 2013

Länsderbyt gav tre poäng till hemmalaget

Säsongens första länsderby i superettan innebar festlig stämning på läktarna, med 9 372 i publiken. Det var sannerligen länge sedan man kunde se en välfylld söderläktare. Förmodligen var dock de flesta något besvikna i paus, eftersom matchen inte hade någon derbypuls. Målchanserna var få även om ÖSK hade spelet och noterade 7 - 1 i avslut. Bästa chansen hade Crespo redan i den 9:e minuten, då han fick bollen mitt framför Degerforsmålvakten, men där skottet gick rakt på denne.

Tillbaks på vänsterbacksplatsen var Samuel Wowoah, som var överdrivet försiktig och inte vågade utmana i onödan på sin vänsterkant. Utmana vågade däremot Ahmed Yasin och det verkade som om han var på riktigt spelhumör. Efter att ha fått ett stort förtroende från tränare Ljung med spel från start i alla matcherna hittills har han växt med uppgiften och var bäst i hemmalaget i den första halvleken.

Han skulle fortsätta med det också i den andra och få pris som kvällens ÖSK:are. Särskilt efter det han presterade i den andra halvlekens inledning. Många i publiken hade knappt fått i sig kaffet förrän Yasin fick till sin drömträff på volley, vilket betydde kvällens första mål. Upprinnelsen var ett långt uppspel av Mohammed Saeid där Sheptim Hasani gick upp och nickade ner till nämnde Yasin. Volleyskottet blev till en skruv som letade sig längre och längre in ju närmare målet bollen kom, sedan precis tillräckligt för att gå stolpe in. Det måste vara en av superettans snyggaste strutar.

Inte långt efter kommer backen Ilir Berishas precis avvägda nick som letade sig in i motsatt hörn mot det han nickade ifrån. Där läste han hörnan väldigt väl och undertecknad hade precis efterlyst ÖSK:s första hörnmål och pekat på hörnfarliga spelare som Magnus Wikström och just Berisha. Han gjorde förresten något liknande mot Malmö FF hemma förra året.

ÖSK hade samma överlägsna bollinnehav även i större delen av den andra halvleken, uppskattningsvis 75 - 25. Dock slappnade man av något de sista 10 minuterna, vilket fick till följd att bortalaget var ytterst nära att reducera ställningen. Men här fick Oscar Jansson verkligen visa prov på vilken skicklig målvakt han är.

2- 0 innebär att ÖSK nu är ett av tre lag i topp på 13 poäng och återigen visar att Behrn arena är lagets trygga borg.