måndag 10 juni 2013

Äntligen Samuelsson!

Det är många som väntat, inte minst Peter Samuelsson själv. Ikväll gjorde han sitt första seriemål för ÖSK, och han passade för säkerhets skull på att göra ett andra också. Dessa bägge mål räckte för att ÖSK skulle vända ett underläge och vinna den svåra bortamatchen mot Landskrona på naturgräs. En imponerande seger.

Vad som inte imponerar riktigt lika mycket var kommentatorn till matchen. Han blandade ständigt ihop spelarnamnen och kallade ÖSK:s Atashkadeh för något helt annat. Han verkade inte ha kläm på att det inte blir offside vid inkast. Men vad gör väl det en sådan här dag när ÖSK vann och befäster serieledningen.

ÖSK var det klart bättre laget i den första halvleken och skapade ett flertal målchanser. Dessa fortsatte även i början av den andra och bollinnehavet var lika stort. Man satt riktigt och längtade efter att Samuelsson skulle få näta så att det lossnade för honom, när det istället blev rena kallduschen, då Landskrona på ett av få anfall gjorde 1 - 0.

Men bara fyra minuter senare var det dags för Samuelssons show. Passningsläggare vid första var William Atashkadeh och till det andra Samuel Wowoah på ett frisparksinlägg, som Peter snyggt mötte med huvudet. På mitten fick Tobias Nilsson chansen från start och gjorde väl inte helt bort sig. I försvaret uppträdde Nkili stabilt i avsaknad av de bägge rutinerade Wikström och Berisha. Wiktorsson gjorde också en bra insats i försvaret.

Det känns tryggt med en så pass effektiv bänk som ÖSK besitter. Lovande inför framtiden, då skador och avstängningar drabbar alla lag.