torsdag 29 augusti 2013

ÖSK undgick förlust

Som jag tidigare skrivit var kvällens match och den på söndag mot Degerfors väldigt viktiga för de allsvenska aspiranterna ÖSK. Man kan säga att etapp 1 nu är avklarad och laget får godkänt. Det viktiga var att inte Falkenberg vann, vilket sannerligen inte var långt borta. Stolparna brukar vara målvakternas bästa vänner och Oscar Jansson hade även ribban som kompis i slutskedet av matchen. Ett segermål för bortalaget hängde verkligen i luften, vilket hade varit väldigt ödesdigert. Och orättvist. Eftersom lagen ägde varsin halvlek får man nog säga att 1-1 speglade matchbilden ganska bra. Falkenberg är det bästa laget som uppträtt på Behrn arena hittills i år och så lär det nog bli.

Bortalaget backade hem i första halvleken och lät ÖSK styra spelet och ha mycket boll. Chanser saknades inte för ÖSK som hade ett stolpskott av Mohammed Saeid och flera möjligheter för Kalle Holmberg. Men det var Nordin Gerzic som skulle spräcka nollan genom en urläcker frispark, ungefär som den han la mot AIK i slutsekunderna för några år sedan.
- ÖSK har väl inga bra frisparksläggare, säger min bänkgranne.

Jag hinner knappt påminna om Saeids snygga strut mot Brage och Nordins kvaliteter förrän 1-0 var ett faktum. En otroligt välplacerad frispark som Lionel Messi inte hade gjort bättre. ÖSK fortsatte att trycka på och det var bud på mer i första halvlek. Men så sista fem minuterna vaknade Falkenberg till där Oscar Jansson återigen gjorde kalasräddningar.

Vi pratar landslagsklass i pausen och det gör jag med en gammal ÖSK-målvakt som faktiskt spelade i landslaget, Lars Ernevik, i början av 60-talet. Inte många målvakter blir proffs, men Oscar Jansson har stora förutsättningar.

Om det var flera ÖSK-chanser i första så kunde jag bara räkna till tre stycken i andra. Två stycken i början av halvleken och en i 90:e  minuten genom Pode. Men frågan är om inte Patrik Haginge skulle ha stängt matchen i den 55:e minuten, när han stod två meter från mål och tyvärr träffade en Falkenbergsback.

Så det blev som vanligt den sista tiden, ÖSK tappade initiativet och Falkenberg tilläts dominera totalt. Detta gav så frukt i den 69:e minuten och knappt tio minuter senare kom det där läget för de gultröjade där en överspelad Oscar kunde se bollen dala ner i ribba + stolpe. Ett skott som egentligen var menat som inlägg.

Sammanfattningsvis: ÖSK förlorade inte, behåller serieledningen och har en gudabenådad målvakt! Frågan är om detsamma gäller på söndag kväll?