Säker nionde raka

Många hade ett och annat att säga till helsingborgsdomaren som tyvärr missade alltför mycket

ÖSK hade inte några större problem att ta sin nionde raka hemmaseger av nio möjliga, mot Jönköping. En härlig revansch för den snöpliga bortaförlusten mot samma lag för 1½ vecka sedan.

Tillställningen inleddes annars med en hedersceremoni för två nyligen bortgångna ÖSK-supportrar och profiler; Anders ”Biffen” Thornberg och Peå Knutsson.

ÖSK fick sedan en rykande start med 1 – 0 redan i den femte minuten. Ja, rykande i dubbel bemärkelse eftersom det riktigt rök om den nylagda konstgräsmattan, förmodligen granulat som låg på ytan. Redan efter 10 minuter trodde man att ÖSK skulle punktera matchen när nyförvärvet Daniel Gustafsson hade öppet mål, men lyckades få bollen i stolpen.

Jönköping var ganska tamt och därför kom det som en kalldusch när laget tursamt fick in 1 – 1 på en hörna. Bollen touchade två smålandsspelare innan Oskar Jansson var tvungen att se bollen bakom sig. Inget att göra för honom, men bara 10 insläppta på 17 ronder är helt ok.

Bara fyra minuter efter kvitteringen tog ÖSK ledningen genom ett löst skott från Kalle Holmberg som först tog i stolpen och slickade mållinjen innan bollen till sist lade sig innanför mållinjen. Då kändes allt tryggt igen. Och efter 3 – 1 i den andra halvlekens början behövde ingen vara orolig. Ett synnerligen läckert mål signerat Yasin/Hasani. Ahmed kom fram på vänsterkanten och när alla trodde att han skulle avancera eller skjuta själv slår han en millimeterprecis passning till Shpetim, som lugnt tar emot bollen och närmast promenerar förbi målvakten som kommit helt ur spel.

Därefter skulle de verkligt stora applåderna dröja till den 83 minuten, men inte för något mål. Nej, då var det dags för den förlorade sonens återkomst. Nordin Gerzic tillbaks i ÖSK-tröja på gammalt vanligt manér. Under de tio minuter som spelades visade han att han vågar hålla i bollen på  mitten och ha viljan att styra spelet. Det kommer bli stor konkurrens på mitten om platserna, men bara för att Nkili utgick i matchen får vi hoppas att det inte blir han som får lämna över sin position i fortsättningen. Nkili är en klasspelare som är väldigt sevärd och som tänker hemåt. Kanske att han ibland slår bort lite för enkla bollar, men det kan Nordin också göra.

I  försvaret så visar de bägge W:na bra samarbete, ett stabilt mittlås. Jag talar naturligtvis om Wikström och Wiktorsson, där den sistnämnde ibland överraskade med framgångsrika offensiva utflykter.