måndag 7 oktober 2013

ÖSK kunde spela ut

Äntligen fick ÖSK spela ut hela sitt register i en match där ingen egentligen var dålig i laget. Om det var säsongens bästa match av svartvitt? Svårt att säga, eftersom motståndet faktiskt var ganska tamt. Däremot har ju ÖSK i höst haft svårt när man mött på pappret sämre motstånd, så därför satt 3-0-segern skönt.

ÖSK visade piggt spel från början och redan i den 8:e spelminuten fick man "hjälp" med första målet. Nåja, straffen var helt välförtjänt då Kalle Holmberg fick en knuff när han var på väg igenom att bli fri med Landskronamålvakten. Shpetim Hasani var säkerheten själv vid straffläggningen.

Det skulle handla mycket om dessa två ikväll, Kalle och Shpetim. Peo Ljung hade helt riktigt valt att toppa med dessa forwards vilket skulle löna sig. Kalle Holmberg har tidigare fått viss kritik för att missa målchanser, men det är en spelare som har förmågan att dyka upp på rätt ställe i straffområdet nästan hela tiden. Också det innebär ju en viss styrka. I den första halvleken hade han tre gyllene lägen, där Halvorsen i Landskronamålet verkligen fick storspela.

Att Kalle skulle få fler chanser var därför ingen högoddsare inför andra halvlek, eftersom ÖSK hela tiden malde på bra med mycket boll. Efter bara 5 minuter var det så dags för 2-0, och mycket riktigt var det Kalle Holmberg som höll sig framme på ett inspel från Ahmed Yasin. De nära 4 000 i publiken fick därmed se en punktering av matchen och det var sannerligen länge sedan ÖSK hade en 2-0-ledning.

I 62:a minuten var det så dags igen genom Shpetim Hasani, som blev tvåmålsskytt för kvällen, och ÖSK kunde bara spela av matchen. Knappt 10 minuter därefter såg det oroväckande ut för de bägge målgörarna. Bägge två låg däckade samtidigt på planen efter två olika duster med frustrerade Landskronaspelare. Som tur var reste sig båda ÖSK-lirarna efter någon minut.

Som sagt, ingen föll ur ramen ikväll. Nordin Gerzic som tidigare matcher har bromsat upp spelet alltför mycket, gick rakare mot mål. Vänsterbacken Daniel Björnkvist visade prov på orädd offensivlusta och snabbhet. Men så har han ju att brås på, med en far som tillhört Sverigeeliten i löpning. Yasin visade också prov på sin forna vårform, med snabbhet och kvicka spelvändningar. Nkili är en klippa på mitten, lugn och behärskad.

Det var en seger som ÖSK verkligen behövde, särskilt som det drar ihop sig till rena getingboet i slutspurten. Detta efter Sundsvalls vinst mot Falkenberg.