onsdag 20 november 2013

... och igen

Supportrar och spelare i Sverige drömmer nog mardrömmar om en viss herr Ronaldo efter de bägge play-off-mötena. Han hade gjort fyra mål i hela VM-kvalgruppen och så nu lika många mål mot Sverige fördelat på två matcher.

Mitt tips 3-1 till Sverige såg avlägset ut efter den första halvleken. Hemmalaget skapade inte speciellt mycket och det var istället Portugal som hade de vassaste målchanserna. Det är så typiskt att det är först när blågult ligger under som de spelar på topp. De har ofta börjat trögt det senaste året och när kniven verkligen är på strupen så lyfter sig laget. Tänk om de kunde ha spelat så från start.

När Zlatan dundrade in 2-1 på frispark var det cirka 20 minuter kvar av matchen. Sverige var på gång och man fick lite vibbar från förra hösten. Tjugo minuter är ganska lång tid och man hade inte behövt köra den tokoffensiv som man nu gjorde. Backarna tappade fullständigt markering och det går inte mot en sån som Ronaldo.

Innerbacksparet blev Sveriges fall i detta kval och nu är det bara att hoppas på att våra duktiga U-17-grabbar kan ta sig in i landslaget. För ett tredje VM i rad, 2018, får absolut inte missas.