fredag 30 maj 2014

Tung ÖSK-förlust

Kvällens match mot Djurgården hade två ansikten, två helt olika halvlekar. Den första var underhållningsfattig, ett ställningskrig mellan två lag som inte ville blotta sig. Därför fick vi endast se ett avslut på mål, en strumprullare från Djurgården som Jacob Rinne lätt tog hand om.

Jacob Rinne ja, han gjorde sin bästa match för säsongen och det var ett lätt val att plocka ut honom som matchens ÖSK:are. Synd bara att han inte fick hålla nollan, det var han värd. Men frågan är om ÖSK hade varit värda en poäng? Inte av den andra halvlekens Djurgårdsanstormning att döma åtminstone.

Om det i paus såg ut som en typisk 0-0-match blev det helt andra takter i den andra halvleken, från bägge lagen ska sägas. Men det var Djurgården som skapade flest målchanser och därför var det ganska logiskt att man skulle göra första målet, ett mål som skulle räcka till seger. Det var på en lång hörna i den 84:e matchminuten som Djurgårdsbacken Emil Bergström hoppade högst och kunde nicka in 0-1.

Tio minuter innan hade de 9 512 i publiken fått se en svängig matchsekvens. ÖSK:s bäste utespelare Ahmed Yasin snurrade upp sin back rejält och fick till ett ypperligt inspel till Shpetim Hasani, som fri med målvakten slår bollen på denne. En bra reflexräddning av Kenneth Höie i DIF-målet. Men en svettigare räddning fick vi se i anfallet efter, då ett nästan identiskt högeranfall resulterade i en frispelad djurgårdare som från nära håll bara hade att skicka bollen i mål, men där Rinne får upp en hand och räddar.

Även i den 55:e minuten hade Djurgården ett ypperligt läge då Christoffer Wiktorsson inte lyckats rensa bort bollen bättre än till en motspelare som fick till ett farligt skott. Men Rinne var på sin vakt, liksom han även var vid två tillfällen alldeles i början av den andra halvleken.

Positivt från denna match var ändå att ÖSK som nykomlingar kunde bjuda på hårt motstånd mot ett bra allsvenskt lag, men det är ju poäng också som behövs om laget ska kunna hänga kvar. Tidigare spelare på skadelistan gjorde inhopp i den 70:e minuten då Ilir Berisha ersatte knäskadade Ayanda Nkili, och Robert Åhman Persson kom in i stället för Daniel Gustavsson. ÖSK-spelet fick ny energi och mera spets. Med lite tur hade man fått in första målet.

VM-uppehållet kommer lägligt eftersom de bägge nämnda inhopparna har chans att ytterligare öka i slagkraft och att dessutom Crespo har möjlighet att komma tillbaka i gammal fin form.

Det var ändå en underhållande andra halvlek som publiken fick se, där de flesta förstås hade önskat sig en annan utgång.