måndag 21 juli 2014

Podemål för tredje matchen i rad



                        Marcus Pode kunde återigen glädjas åt ett mål





Marcus Pode har återigen visat framfötterna i ÖSK. Mot Helsingborg dröjde det dock till den 58:e minuten innan hans mål kom. Till skillnad mot Häckenmatchen för en vecka sedan då Marcus slog till efter rekordsnabba sju sekunder. Ja, rekord i ÖSK, det allsvenska är en sekund snabbare.

Skillnaden nu var också att Podes mål blev poänggivande, eftersom kvitteringen till slut innebar en poäng. HIF hade tagit ledningen i den 14:e minuten då den alltid hyperfarlige och irrationelle David Accam serverades en djupledsboll som ÖSK-målvakten Jacob Rinne var för sen ut på. Hade Jacob stått kvar i målet är det dock inte säkert att han klarat skottet ändå. Nu kunde Accam lyfta bollen över ÖSK-målvakten och in i mål.

Det var HIF:s enda avslut på mål i den första halvleken. ÖSK:s enda avslut kom i halvlekens slutminuter då hemmalaget fick ett bra frisparksläge, som gjort för Nordin Gerzic. Frisparken gick visserligen över muren, men inte tillräckligt placerad utan rakt på målvakten. Det var således ingen höjdarmatch från något av lagen i den första delen.

Bättre tag då i den andra och ÖSK fick mer rörlighet i sitt spel, något som hade efterlysts. Nye huvudtränaren Alexander Axéns spelmelodi i 4-4-2-uppställningen är djupledsbollar mot de bägge anfallarna, i går bestående av Marcus Pode och Alhassan Kamara. Detta innebar att spelbreddningen blev lidande, men detta blev dock bättre i den andra där för dagen högerbacken Daniel Björnqvists snabbhet kunde utnyttjas. Även vänsterbacken Patrik Haginges offensivvilja kom till sin rätt i den andra avdelningen.

Allt detta hade sin bidragande orsak till att ÖSK-anfallen duggade tätare och blev effektivare. Om bara Ahmed Yasin kunde vässa till sin skottskärpa något hade ÖSK gott och väl kunnat vinna matchen. Yasin kommer ofta till skottlägen, men just i skottögonblicket verkar han bli för ivrig och kanske går mer på kraft än precision. Det är en rolig spelare att se, men ännu roligare skulle det vara att se hans skott gå på mål.

Förutom misstaget vid baklängesmålet såg försvaret mer stabilt ut nu än mot Häcken och andra halvleken mot Norrköping. Att bygga bakifrån är nog förnuftigt och ett tryggt försvar är en förutsättning för poäng. Sedan får vi hoppas att Crespo kommer tillbaks i gammal fin form också och kan leverera mål.

Oroväckande är att ÖSK:s bottenkonkurrenter nu börjar plocka poäng, något man förstått skulle komma att ske. Både Falkenberg och Norrköping överraskade med att ösa in mål mot topplag och Åtvidaberg vann pliktskyldigast mot BP. Som tur var vann Göteborg mot Mjällby, som fortfarande ligger bakom ÖSK i tabellen.

Närmast i tiden ligger returmötet mot Helsingborg på bortaplan, och att vinna då lär inte bli lättare än denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar