måndag 25 augusti 2014

ÖSK rycker i tabellen

Tre poäng och fyra placeringar upp. Så jämnt och spännande är det i årets allsvenska, i det avsnittet av serien där ÖSK håller till. Att få en straff emot sig efter ledning är något som har hänt alltför många gånger denna säsong, mot BP, Norrköping och Malmö. Man var rädd att något liknande skulle hända även ikväll  i den 85:e matchminuten, då matchen Åtvidaberg - ÖSK stod 1-2. Men Daniel Björnkvists duell med Ricardo Santos bedömdes vara juste. Helt riktigt egentligen, även om förstås Åtvidabergarna tyckte annorlunda.

Det är skönt att äntligen skåda ett behärskat spel i målmässigt överläge, något som varit
ÖSK:s akilleshäl tidigare. Men redan mot AIK förra söndagen visade det sig att man var på rätt väg. Då var 3-2-ledningen mera illa ut än uddamålsledningen ikväll.

Det är också så otroligt viktigt att Crespo levererar, det som vi alla väntade på den dagen han var tillbaka från skada. Crespo själv visste säkert innerst inne vad han kunde prestera, även om det gick knaggligt i comebacken. Nu har han alltså gjort sex mål på fyra matcher och kvällens två var typiska Crespomål.

Det första redan i 5:e minuten med en långboll från Robert Åhman-Persson som Åtvidabergsbacken Hallingström missbedömde, men där Crespo likt en kobra var med och högg åt sig bollen. Sedan fick vi se ett kliniskt avslut ur svår vinkel. Det andra också efter en långboll från RÅP, som nickskarvades ner av Marcus Pode till Crespo som drämde till. Han har kraft i sina skott och det var också det som gjorde att bollen letade sig in i nätmaskorna via Åtvidabergare. Det målet kom viktigt nog i första halvlekens näst sista minut, och i paus hade siffrorna 1-2 nästan lika gärna kunnat vara 2-1.

Oscar Jansson brukar ha gott omdöme, men ingripandet före ÖSK-ledningen hade oroväckande mycket Tomer Chencinski-varning i sig. Men eftersom ÖSK ändå vann får vi försöka förtränga det misstaget. Oscar får bjuda den räddande ängeln Erik Moberg på middag någon dag.