torsdag 21 maj 2015

Cupeffekten gav ÖSK första segern

Eidur Sigurbjörnsson gjorde sitt första allsvenska mål i ÖSK-tröjan

Att få göra en bra match mot topplaget IFK Göteborg i ett annat sammanhang än allsvenskan var tydligen välgörande för ÖSK-spelarnas självförtroende. I hemmamatchen mot Åtvidaberg formligen exploderade man den första kvarten. Daniel Gustavsson och Eidur Sigurbjörnsson hade då gett ÖSK en efterlängtad tvåmålsledning. Men efter 20 minuter var det match igen då Simon Skrabb i bortalaget hade reducerat.

Innan match var Ahmed Yasin ÖSK:s bäste målskytt med två fullträffar och är den som fortfarande leder den interna skytteligan. Det var också Ahmed som var kreatör till onsdagskvällens bägge mål. Det första redan i den nionde matchminuten då han levererade en väl avvägd passning till DG som krutade på i nättaket. Vid 2-0 höll Ahmed starkt i bollen strax utanför straffområdet och fick till ett bra skott som mycket väl hade kunnat gå in, men som var tillräckligt svårt för målvakten att hålla. Anmärkningsvärt var att två ÖSK-backar (även Haginge) var först på returen, där Eidur sköt in sig i ÖSK-historien med sitt första allsvenska mål. Bra läst där av islänningen.

Av tradition de senaste åren har det bjudits på mycket mål då Åtvidaberg gästat Behrn arena. Ja bjudits förresten, 2012 var det för mycket av den varan med 3-4-förlusten. Förra året räckte ÖSK:s tre mål istället till vinst och i år behövdes alltså bara två mål.

I andra halvlek var det bara för hemmalaget att bevaka ledningen, vilket man gjorde bra. Tränare Axén höll med om att det såg lite ängsligt ut, men inte så konstigt med ett lag med tidigare stukat självförtroende.

Frågan är om det nyvunna självförtroendet också räcker till poäng på söndag mot Gefle hemma? Ett lag som har öppnat allsvenskan överraskande bra, med Johan Oremo som ständigt orosmoment.