söndag 13 september 2015

Rinne - Kungen av Tele 2 Arena

ÖSK har verkligen Jacob Rinne att tacka för segern mot Hammarby på Tele 2 Arena idag. Men det började med en kapitulation mot en annan Jacob, med efternamnet Orlov i Hammarby, som efter 16 minuter nickade in 1-0 för hemmalaget. Sedan stängde ÖSK-målvakten igen för dagen och som han gjorde det. Fantomräddningar visades upp på löpande band, sådana där högklassiga som varje målvakt drömmer om att få göra.

För visst fanns det brister i ÖSK-försvaret i den första halvleken, luckor som Hammarby hittade fram i, men som Rinne till slut täppte till. ÖSK skapade inte lika mycket i den första, men var hypereffektiva och utnyttjade längden på anfallarna Pär Eriksson och Astrit Ajdarevic. Det måste också kännas extra kul för klubben att det är dessa som ordnar till målen framåt och ett kvitto på att man värvat rätt. Tidigare har ju även Martin Broberg sett till att målfabrikationen kommit igång.

Både 1-1 och 1-2 var frukten av fina inlägg där Ajdarevics nådde Pär Eriksson i den 22 matchminuten och där Daniel Björnquist i den 35 minuten hittade Ajdarevics skalle. Faktiskt så hade Martin Broberg senare ett fint skott där Hammarbys isländske målvakt Ögmundur Kristinsson också fick visa lite fantomtakter.

Hammarby hade ytterligare  en islänning i startelvan i och med backen Birkir Mar Saevarsson och med så många islänningar på plan måste väl förbundskapten Lasse Lagerbäck ha varit på plats. Jodå, mycket riktigt satt Islands hjälte på läktaren. Förutom ÖSK:s Valgardsson fick även Sigurbjörnsson göra ett inhopp, i stället för skadade Erik Moberg. Han fick en vridning i knät och det såg riktigt illa ut. Frågan är om det är slutspelat för hans del denna säsong?

Att med en 2-1-ledning inför 21 862 åskådare hålla undan för anstormande hammarbyare i den andra halvleken måste kännas gott för ÖSK:arnas självförtroende. Säsongens första bortaseger är därmed bärgad och man är nu även över kvalstrecket.

Till sist, kolla in Astrit Ajdarevics härliga klacktunnel på Hammarbys Philip Haglund: