tisdag 27 oktober 2015

Nionde raka utan förlust

ÖSK fortsätter att undvika förlust. Den sensate kom den 15 augusti mot GIF Sundsvall. Därmed har också ÖSK spelat nio ronder och gjort två mål eller mer i varje match. Det är imponerande och frågan är om man kan förlänga den sviten i den sista matchen på lördag? Det är större möjligheter nu när det ser ut som om AIK har spelat bort sina guldchanser. För att AIK ska vinna allsvenskan krävs att båda kamratklubbarna från Göteborg och Norrköping förlorar. Om Norrköping torskar med uddamålet måste dessutom AIK vinna med fyra mål mot ÖSK. Ett ganska otroligt scenario och därmed uteblir den riktigt stora gulddallringen över Behrn arena på lördag. Men större under har ju hänt förr, även om man har svårt att tänka sig att Göteborg ska vika ner sig hemma mot ett redan kontraktklart Kalmar.

I Åtvidabergsmatchen började hemmalaget överraskande piggt och det blev absolut ingen lugn kväll för Jacob Rinne i ÖSK-målet. ÖSK var lite trögstartade, men fick ändå till ledningsmålet efter 18 minuter. Denna gång var det omvända roller mot för en vecka sedan, nu med Astrit Ajdarevic som målskytt och Kalle Holmberg assisterande.

Dessa två är spelare som verkligen levererat i de senaste matcherna. Att Ajdarevic hade den kapaciteten visste vi, men riktigt roligt att Holmberg övertygat. På det sätt han spelat så är han given på topp även nästa år, om formen håller i sig. Kalle skulle fortsätta sitt målpassande i den 32 minuten, denna gång till DG.

När 1 - 3 kom genom Erik Moberg strax innan pausvilan trodde man nog att Åtvidaberg skulle falla ihop i den andra. Men de vann faktiskt den halvleken genom ett straffmål i den 73 och då var det match igen. Men längre än så kom man inte, även om det blev onödigt spännande mot slutet.

Genom sin nionde målpassning ligger Ajdarevic med i toppen i just den allsvenska ligan, trots att de bara gjorts på nio matcher, medan många andra behövt 29.