söndag 3 april 2016

Farligt att nicka till när DIF nickar till

Djurgården vann med 2-0 borta mot ÖSK, mycket tack vare sitt effektiva huvudspel. Okej, 0-1 på hörna i den 24 minuten är inte så mycket att säga om. Det är jättesvårt att förutse Sam Johnsons löpning som slutar med att han sätter dit skallen och gör det otagbart för Jacob Rinne i ÖSK-målet.

Men vid 0-2 i 56 minuten borde mittförsvaret ha varit mer vaket och det såg ut som om Djurgårdens Omar Colley helt ren kunde sätta skallen till. Lägg därtill att DIF har långe Mathias Ranegie längst fram så förstår man att det inte var sista gången som stockholmarna kommer vinna matcher på sitt hörn- och inläggsspel.

Ranegie hade ett bra nickförsök i den första halvlekens 22 minut, men där bollen gick rakt i famnen på Rinne. I samma minut hade förresten Robert  Åhman Persson också en farlig nick, som nog får räknas som ÖSK:s bästa chans i matchen.

Då förstår man att drabbningen var ganska chansfattig, åtminstone från ÖSK:s sida där inte mycket skapades framåt. Några försök till djupledsbollar till Crespo, som man har hoppas bli det största anfallsvapnet, gjordes men antingen blev bollarna för långa eller också lästes de effektivt av DIF-försvaret.

Man efterlyser också ett farligare ytterbacksspel, ett måste för att ÖSK riktigt ska hota framåt. Daniel Björnqvist vågade ta några löpningar, men hade ingen lycka i de avgörande momenten. Sebastian Ring vågade inte, särskilt inte efter sin fadäs när han ramlade omkull och tappade boll. Man kan dock förstå att han ligger lågt, nykomling som han är i dessa sammanhang.

Men det är förvisso också amerikanen Brendan Hines-Ike som kom in med fem minuter kvar. På den korta tiden visade han att han verkligen är att räkna med i försvaret, och där finns offensiva kvalitéer. Kanske att han borde ha fått varit med i startelvan? Men det är alltid lätt att vara efterklok.

På något sätt känns det som om laget behöver ha ytterligare några matcher på sig för att alla bitar ska falla på rätt plats.

Till sist: ett mäktigt ÖSK-tifo som inledningsvis hyllade Anders Karlsson inför 11 247 åskådare.