lördag 28 maj 2016

Rinne räddade ÖSK

Jacob Rinne får toppbetyg i dagens ÖSK-match mot AIK på Friends arena. Han motade skott efter skott från frustrerade AIK:are. En riktig poängräddare eftersom det blev mållöst, 0-0. Men man kan också säga att AIK-målvakten Oscar Linnér räddade poäng eftersom han tog matchens sista skott som kom från ÖSK:s Crespo. Men 0-1 där hade varit "för" bra, och jag tror säkert alla i Svartvitt var nöjda med en poäng. Bortamatch mot AIK tillhör en av de svåraste uppgifterna i allsvenskan.

Rinne hade även stolpen med sig i mitten av den första halvleken då ex-ÖSK:aren och numera AIK:aren Ahmed Yasin fick till ett skott i stolpen. Det var han och Stefan Ishizaki som låg bakom AIK:s flesta farligheter i hela matchen, men Jacob Rinne var alltså på sin vakt.

Yasin var hela tiden kvick på sin kant och fick själv flera fina skottlägen. När han spelade i ÖSK var det många som hade åsikter om hans oförmåga att få ner skotten, som istället gick högt över. Nu var man närmast tacksam över att han inte lyckats förbättra den biten.

Efter AIK:s fyra raka vinster trodde nog de 18 882 i publiken plus även tv-tittarna att en femte tre-poängare skulle komma. Men ÖSK-försvaret redde ut det hela riktigt bra, och denna gång slapp man olyckliga studsbollar mot sig.

Under hela matchen mötte AIK högt upp och gjorde att ÖSK aldrig fick utrymme för att bygga upp några anfall. I den andra blev det i alla fall mer offensivt sedan spelsugne Martin Broberg kommit in i den 57:e minuten, istället för Kalle Holmberg. Dryga kvarten senare byttes DG ut i stället för Crespo. DG var absolut inte dålig och var den som hade bästa ÖSK-chansen i den första. I den 29 minuten var han på väg igenom i straffområdet, men där Ebenezer Ofori gjorde en helt otroligt vågad och korrekt brytning. Annars hade DG varit helt ren med målvakten och då vi förmodligen fått se 0-1 lysa på rapporttavlan.

Trots 0-0 en underhållande match, med flera målchanser. Dock hade man ju helst velat se att ÖSK haft dem. Mycket kamp om bollen vilket tyvärr resulterade i fyra skador, där bägge lagen drabbades två gånger. Blodvite på ÖSK:s Björnqvist och RÅP, samt AIK-målvakten. Värre för Fredrik Brustad som skadade axeln och fick utgå.