söndag 5 juni 2016

Ett genrep med mersmak för Blågult

Förbundskapten Erik Hamrén måste vara supernöjd efter genrepet hemma mot Wales, då Sverige vann med klara 3-0. En match som kom med många klara besked. För fyra år sedan inför EM hade Sverige det svårt i luftrummet hos det egna försvaret. Det hanns inte justeras till turneringen i Ukraina/Polen och blev därför Sveriges akilleshäl, som skulle sätta hinder för ett avancemang.

Just mittförsvaret har sedan dess varit ett återkommande problem, men efter noll insläppta mål mot både Slovenien och Wales i träningslandskamperna ser det betydligt ljusare ut. Nu kanske man inte får dra alltför höga växlar på detta, men det är ändå två EM-lag man mött.

Wales var inte särskilt offensivt i denna match och blev det inte så mycket mer efter Garreth Bales inträde i andra halvleken. Kanske att det var just en träningslandskamp som gjorde att man höll igen. Men det ska absolut inte dra ner Sveriges betyg.

Bäst i Blågult var tveklöst Emil Forsberg, som kan få sitt internationella genombrott i turneringen. Han har också en förmåga att dra med sig de andra spelarna. Liksom John Guidetti som också innehar en het glöd. Dessa två fick inleda och avsluta målskyttet. Däremellan var Lustig inblandad i just en lustig situation, som resulterade i mål. Mikael mötte en hörna med skallen, en nick som Walesmålvakten motade, returen gick ut till Erik Johansson vars skott också räddades. Men sedan lyckades Lustig äntligen få bollen i mål, en riktig flippersituation.

Förhoppningsvis är skadan på Andreas Isaksson inte mer allvarlig än att han kan starta om åtta dagar mot Irland.

Sveriges blivande motståndare Belgien vann med nöd och näppe mot Norge med 3-2, efter att tidigare i veckan bara fått 1-1 mot Finland. Det går tydligen att överlista deras försvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar