fredag 16 september 2016

Onödigt, ÖSK!

Slarv vid baklängesmålen. Så kan man sammanfatta kvällens poängtapp för ÖSK mot GIF Sundsvall. Man ska inte behöva släppa in tre mål hemma mot ett bottenlag, även om Giffarna är bättre än tabelläget visar.

I måndags fick ÖSK en poäng mot ett lag som inte förlorat sedan omgång nummer 15, vilket var bra. Ikväll tappade man två poäng mot ett lag som inte vunnit sedan samma omgång, mindre bra. Det ska mycket till om ÖSK ska kunna hota AIK:s tredjeplats i fortsättningen. Laget är alldeles för ojämnt, medan stockholmarna mer spelar som ett stabilt topplag. Den 5:e-plats som Svartvitt nu har får anses realistisk och något man egentligen ska vara nöjda över, särskilt som om läget förra året var svajigt innan Ajdarevic och Broberg fått fart på fötterna.

Hösten 2014 var det Pode och Crespo som lyfte laget och i höst har klubben fått nya "kelgrisar"; Besara och Omoh. De gjorde åtminstone sitt för att ÖSK ändå inte förlorade. Efter Sundsvalls snöpliga ledningsmål i den 7 minuten vände duon elegant till 2-1, med kvarten kvar av första halvleken. De hade snyggt samarbete till Omohs kvittering i den 26 minuten, och Besara visade att han även kan skjuta med vänstern i den 31 minuten.

Sista 20 av den halvleken var riktigt bra, liksom första kvarten av andra. Besara hade dessutom återigen visat sitt fina skott, men det var Broberg som skulle ge ÖSK ledningen med 3-1 i den 54 minuten, på straff. Därefter borde laget kunna stänga matchen, för efter Sundsvalls reducering i den 61 var det plötsligt match igen.

Så kom det där onödiga 3-3-målet när bara minuter återstod och den givna segern var bortblåst. Surt! Men sådant där jämnar ut sig, som vi upplevt inom bara några dagar denna vecka. Sundsvalls tränarduo hade verkligen flyt med valet att byta in Johan Eklund, som först ordnade 3-2 på sin första bollkontakt och som sedan låg bakom straffsituationen.

Michael Omoh och Nahir Besara får högt betyg. Där har ÖSK förhoppningsvis något att sätta emot IFK Göteborg på bortaplan på torsdag. Plus att Nordin Gerzic kanske kan förstöra kvällen för sina forna lagkamrater. Dessutom lär Astrit Ajdarevic vara på gång igen. De måste vara på topp om man ska kunna rubba Hysén & co.