söndag 30 oktober 2016

Degerfors säkrade kontraktet

En svängig och sevärd match bjöd Degerfors och Syrianska på, en match med två vinnare. Degerfors förnyade kontrakt och Syrianska grep sista halmstråt för att slippa kval. Eftersom Assyriska vann mot Värnamo idag finns fortfarande en teoretisk chans för Södertäljelaget.

Annars var det Degerfors match, som radade upp chanser i den första halvleken. 2-1 i paus var egentligen i underkant. Men så inträffade något i den andra halvlekens sjunde minut, Degerfors Amor Layouni fick sin andra varning och blev utvisad. Men rödvitt höll i matchen bra och kunde trots en man mindre utöka ledningen till 3-1.

Men sedan föll man för långt ner i banan och Syrianska tog över. Ett storspel av Oskar i målet gjorde att ställningen 3-1 höll sig, nästan tiden ut. I den 90 och 93 var man tvungna att kapitulera, men vad gjorde väl det? Kontraktet var säkrat med ett oavgjort resultat och nu är det bara för Degerfors att blicka framåt till superettan 2017.