söndag 16 oktober 2016

"Som att titta på ett glas vatten utan bubblor"

Ja, så sammanfattade ÖSK:s tränare Alexander Axén sitt lags framträdande i den första halvleken. Det måste ha varit något av det sämsta som visats i år och första avslutet på mål kom i den 42 matchminuten sedan en back visat vägen. Michael Almebäck gjorde en raid helt på egen hand och där en Kalmarspelare nödgades riva ner honom strax utanför straffområdet. På frisparken som följde fick Nahir Besara på ett bra skott som målvakten tvingades tippa till hörna.

Innan dess hade Kalmar dominerat matchen och även skapat sju avslut på mål, varav ett gick in i den 19 minuten. Det kom många farliga inlägg från vänsterkanten och det var på ett sådant som Kalmars Tobias Eriksson kunde sätta 0-1.

I paus var ÖSK:arna överens om att de hade kommit undan med blotta förskräckelsen och kunde vara glada för 0-1. Säkert lite välbehövligt skäll här och var i omklädningsrummet, för i den andra blev det en total scenförändring. Liveoddset för hemmaseger låg då på 5,25 och egentligen skulle man väl ha gått iväg de där stegen till spelkiosken, för ÖSK har i år visat att de kan vända matcher. Och mycket sämre än vad som visades i den första halvleken kunde det inte bli.

Den andra halvleken hann knappt börja innan Nordin Gerzic kunde bredsida in 1-1 i straffområdet. Sedan var det ett helt nytt lag de 4 872 på läktarna kunde se. Ja, eller två nya lag, för nu var det Kalmars tur att bli utspelade. De fick endast till ett avslut i den andra.

I 72 minuten fick ÖSK-laget ännu mer energi tack vare att Ferhad Ayaz kom in i laget, och det blev många farligheter från vänsterkanten. Sju minuter senare hittade Sebastian Ring Viktor Sköld med en snygg långpassning. Viktor hade haft några sådana lägen tidigare men blivit för hårt uppvaktad. Nu höll han undan och kunde kallt slå in segermålet 2-1. Vilken revansch, både för Sebastian, Viktor och Alexander. Sebastian  Ring hade inte spelat bra i den första, Viktor Sköld har fått kritik för alla de målchanser han missat och Alexander Axén har fått skäll för sin envisa satsning på Sköld. Nu bar det äntligen frukt.

Vis av tidigare tappade ledningar, speciellt på hemmaplan, så spelade ÖSK resten av matchen på säkerhet. Och det gav slutligen den första trepoängaren sedan den knappa vinsten mot jumbolaget Falkenberg, den 28 augusti. Nu blir det avancemang i tabellen igen, efter en tid av tappade placeringar.