måndag 3 april 2017

ÖSK kom undan med blotta förskräckelsen

ÖSK:s pressansvarige Göran Tivenius presenterar Jönköpings Jimmy Thelin och Alexander Axén.

Vi såg redan förra året att Jönköping inte är något dåligt lag och jag var lite oroad inför denna match. Det är ett svårspelat lag som sliter och gnor i 90 minuter. Men trots att matchen efter målchanser sett kanske borde ha slutat oavgjord så kan man någonstans tycka att rättvisa ändå skipades med 2-1.

Jönköpings spelsätt var inte snyggt, det vittnar också antalet frisparkar om, där ÖSK fick 28 jämfört med Jönköpings 15. Två av dem renderade gult kort för de grönvita, och med en varning ytterligare för Jönköpings Jonathan Tamimi så blev det rött kort.

Vid denna situation i den 79 minuten blev det helt riktigt straff, sedan Igboananike blivit upphakad i straffområdet. Besara brukar vara säkerheten själv, men blev denna gång överlistad av Jönköpingsmålvakten Evgenij Kobozev. Dock inte bättre än att det blev retur och den andra chansen missade inte Besara, 2-1, vilket alltså höll sig matchen ut.

ÖSK inledde bäst och Kennedy Igboananike var redan i matchens andra minut framme och oroade vid Jönköpingsmålet. Ett fint anfall i den 14 minuten skulle leda till ledningsmålet för ÖSK. Rogic fick in bollen från vänster där Besara hoppade över till en fri Ferhad Ayaz i boxen. Ett distinkt vänsterskott helt otagbart för Jönköpingsmålisen.

Efter målet fick Ferhad lite kylsprej på sitt onda lår, som han fått i ett tidigare skede av matchen. Förmodligen var det en lårkaka, vilket gjorde att målskytten var tvungen att byta efter 32 minuter, då Naah kom in.

Efter ÖSK-målet tog dock Jönköping över matchen helt och efter den första halvleken visade siffrorna att bollinnehavet var 36-64. Där fick ÖSK:arna verkligen vara nöjda med en 1-0-ledning i paus.

Bara tre minuter in i den andra kom så kvitteringen, som hängde i luften i den första. På en hörna kunde Daryl Smylie sätta ett nickmål. En Jönköpingspelare befann sig dock offside, men bedömdes inte påverka spelet, så målet godkändes.

ÖSK-spelet tog sig senare i den andra halvleken, men Jönköping stack ändå emellan då och då. Särskilt i den 83 minuten då man återigen kom upp bra i luftrummet, men där Oscar Jansson kunde göra en fenomenal räddning.

Det märks att ÖSK-laget inte är riktigt färdigt, men goda intentioner finns för framtiden. Nu gick Kennedy Igboananike mållös ikväll, men han har kapacitet att avgöra matcher med sin spetskompetens.

En publik på 7 073 kunde vända hemåt lättade. Nåja, det var väl kanske 73 smålänningar då, men 7 000 örebroare på en kall vårpremiär mot ett av allsvenskans minst populära bortalag är ändå riktigt bra.

På den efterföljande presskonferensen förklarade Axén ÖSK:s knackiga spel med att Jönköping var väldigt bra och var medveten om att det egna spelet hade mycket övrigt att önska. Jönköpings tränare var nöjd med prestationen, men självklart inte med resultatet.