torsdag 20 april 2017

ÖSK nere på jorden igen

Så var sötesbrödsdagarna över för ÖSK:s del, åtminstone tillfälligt får vi väl hoppas. Bortamatchen mot Elfsborg slutade som den har brukat genom åren, med en Boråsseger. Å andra sidan har ÖSK en rejäl plusstatistik mot dem på hemmaplan.

ÖSK hade vunnit i omgången innan och Elfsborg hade förlorat. Då var det upplagt för ett revanschsuget Gulsvart. I de tre första matcherna har inte ÖSK varit på hugget i inledningen och likadant blev det idag. Elfsborg fick en smakstart med Viktor Prodells nickmål redan i den 10:e matchminuten. Därefter var det närmare 2-0 än 1-1.

Inte förrän då Emir Bajrami utgick på grund av skada i den 26 minuten kunde ÖSK komma in i matchen och kunde skapa några ansatser till chanser. Men det var inte några större farligheter, tyvärr. Även i den andra halvleken var det bättre ÖSK-spel, men avsluten mot mål ville inte infinna sig.

Det första målavslutet kom inte förrän i den 80:e minuten då Nahir Besaras skott gick fram, dock utan svårigheter för Elfsborgsmålvakten att plocka. Dessförinnan hade Elfsborg ökat på till 2-0 genom Joakim Nilsson, från nära håll i den 65:e minuten.

Simon Lundevall kunde sedan fastställa siffrorna till 3-0 på straff i den tredje tilläggsminuten. Nej, det här var inte ÖSK:s dag. Tidigare poäng har tagits genom en massiv försvarsinsats, men när inte den höll idag så blev det inga poäng.

Det kändes som ett oroväckande stort glapp mellan försvar och anfall, något man måste ta itu med. Närmast mot Häcken hemma på onsdag, kanske med en gammal ÖSK:bekanting, Crespo. Förresten, så slapp ÖSK möta en annan ex-ÖSK:are idag, eftersom Daniel Gustafsson var skadad. Men Borås-laget klarade det ändå, som sagt.