onsdag 26 april 2017

Sven-Gunnarklass på Oscar

ÖSK:s stormålvakt från 1960- och 70-talen, Sven-Gunnar Larsson, brukar sitta med oss på pressläktaren och se när hans lag spelar. Ikväll kunde han vara helnöjd med sin yngre kollega Oscar Janssons kanonmatch. Rena Sven-Gunnarklassen!

Det har väl aldrig varit lättare att ta ut matchens ÖSK:are än ikväll, då utespelarna underpresterade, men där målvakten var i en klass för sig, och 0-0 känns nästan som en seger. För i ärlighetens namn skulle Häcken ha avgjort för länge sedan. Men en kombination av storspel av Oscar och oskärpa hos Häckenspelare blev det inget mål bakåt.

Det var mycket Häcken redan i den första delen av matchen, men värre skulle det bli. Mellan matchminut 51 och 56 kunde jag räkna till ett farligt Häckenavslut varje minut. Redan i halvlek hade man efterlyst en förändring i ÖSK-elvan, som skulle kunna förlösa krampkänslan.

Den stora förändringen kom i den 56:e minuten då Michael Omoh byttes in och som fick lite snurr på ett tidigare trögt ÖSK-spel. Omoh var kvällens näst bäste ÖSK:are och så här med facit i hand skulle han kanske ha startat.

Men man förstår tränare Alexander Axén som gärna ville ge Maic Sema en chans att komma tillbaka, särskilt som Michael Omoh inte var lyckad i Borås. Sema hade det dock tungt på sin kant och blev inte den injektion som ÖSK-spelet behövde.

ÖSK - Häcken slutade 0-0 också förra året, och eftersom Häcken hade två 0-0-matcher sedan förut så kunde man tänka sig samma resultat även ikväll. Men ändå inte, för framförallt Häcken hade som sagt kvalificerade målchanser. Dessa fick de både av ÖSK-slarv och av egen kraft, främst genom farlige Nasiru Mohammed, som faktiskt var ännu vassare än Crespo.

Men ett bra försvar ska ha tur och det hade Hines, Almebäck, Lorentzson och Ring. Kryddat förstås med viss skicklighet i vissa situationer, plus en målvakt i toppform. Men som åskådare känns det ofta farligt när man ska försöka spela sig ur tilltrasslade situationer. Det klarade sig idag, men lär inte hålla mot Malmö FF på måndag.