måndag 29 maj 2017

Härlig ÖSK-seger!

Det finns segrar av olika slag, men kvällens ÖSK-viktoria över Sirius måste kännas otroligt skön för hårt prövade ÖSK-anhängare och spelare. Och det blev ju extra spännande mot slutet. Kanske lite onödigt, men vad gör väl det när allting ordnade sig till slut. Aldrig har väl en brytning känts så förlösande som i den 95:e minuten då Maic Semas konstspark undanröjde ett troligt kvitteringsmål till 2-2. Det hade varit otroligt snopet, särskilt efter ÖSK:s tvåmålsledning och chansövertag i matchen.

Det var ett helt annat lag på banan, vilket märktes direkt från start. Det var som en nytändning med laget när nu Kennedy Agboananike var tillbaka efter fyra matchers avstängning. Det syntes på hela lagets agerande och alla var mer på tårna än vanligt. Till och med Nahir Besara, som haft det motigt under våren. Vi vet ju att Besara är en klasspelare, vilket han dock inte riktigt visat under april och maj. Men nu kanske det släpper.

Och vi vet att när Michael Omoh får bollen så händer det alltid grejer. Det radades upp farligheter på hans kant och man förstod att det var härifrån målet skulle komma, som hängde i luften under den första halvtimmen. Ett precist skottinlägg nästan prickade Kennedy Agboananikes huvud och nicken var otagbar för Joshua Wicks i Sirius-målet. Detta i den 32:a minuten.

Därefter tog Sirius över en del och fick turligt nog en straff i den 42:a minuten, alltså alldeles innan paus. Huvuddomaren var skymd för att se handsen på en ÖSK:are, men konfererade med linjemannen. 1-1 i det läget hade inte alls speglat matchbilden, och utmärkte Oscar Jansson såg till att rättvisa skipades genom en prakträddning.

Spelövertaget kändes större för ÖSK än de 54-46 som redovisades under den första halvan. Avslut på mål blev ändå klara 6-2.

ÖSK kom ut med stärkt självförtroende och höll i bollen bra i början av den andra halvleken, så bra att det ledde till 2-0 i den 57:e minuten. En snabb frispark hamnade till Valgardsson, som med ett precist inlägg hittade Johan Mårtenssons fot. Ett snyggt anfall. Också Naah hade senare en utmärkt chans att utöka till 3-0.

Sirius försökte vända matchen och hade en svettig dubbelchans i den 68:e minuten, då suveräne Oscar nödgades till dubbla fantomräddningar.

Däremot hade han ingen möjlighet att mota Jesper Arvidssons frispark i den 87:e minuten, vilket gjorde ställningen till 2-1. Alltså onödigt spännande avslut av matchen.

Men Svartvitt höll undan vilket gladde 5 622 i publiken. Ja, inte alla förstås, ett 50-tal hade rest från Uppsala.

Vid sina respektive byten fick både Omoh och Gerzic stora välförtjänta applåder och det hade varit grymt om man tappat denna tvåmålsledning. Även Kennedy Agboananike och Divine Naah gjorde en utmärkt insats, liksom försvaret i stort.