lördag 8 juli 2017

Bra första halvlek av ÖSK mot Hammarby

ÖSK gjorde en bra första halvlek mot Hammarby i helgen, men det var hemmalaget på Tele 2 arena som gjorde halvlekens enda mål. Ett inlägg från högerkanten skarvades av Hammarbybacken Birkir Mar Saevarsson, till en fristående Fredrik Torsteinbö som inte gjorde något misstag och otagbart lade in bollen bakom Oscar Jansson i ÖSK-målet.

Men visst var väl Hammarbyspelaren offside vid det tillfället? Någon minut tidigare hade ÖSK ett annat oflyt med domsluten, då Michael Omoh var på språng in i straffområdet, men blev dragen i byxorna. Ingen reaktion från den annars rutinerade domaren Stefan Johannsesson.

Nåväl, efter Hammarbys ledningsmål, som kom i den 41 minuten, hade ÖSK:arna lite mer tur. Eller egentligen skicklighet av Oscar Jansson som räddade Björn Paulsens närskott. Men tur när Dibba träffade ribba i momentet efter.

Annars hade det mesta handlat om ÖSK faktiskt, och särskilt Michael Omoh på högerkanten. Både i den 11, 21 och 25 minuten hade han snurrat upp backen Mats Solheim och skickat in farliga inlägg.

"Vi måste träffa bollen i straffområdet" löd en av tränare Alexander Axéns kommentarer i halvlek, där han syftade på dessa situationer, där det borde ha varit minst ett mål.

I början av den andra gjorde så Pa Dibba 2-0 för hemmalaget. Visserligen regelrätt, men där det kändes som en bjudning. Först bolltapp på mitten och sedan en ensam Hammarbyanfallare mot två backar, som inte lyckades avväpna Dibba. Oscar var beredd på skott, men det blev så pass distinkt och hårt där det satt i närmsta hörnet.

Vid det läget såg allt tungt ut för ÖSK. Utan målmässig utdelning efter en helt godkänd halvlek fortsatte man dock att försöka skapa farligheter, men det frjediga spelet från första halvlek var som bortblåst. Hammarby hade däremot fått ett utmärkt självförtroende, vilket ledde till 3-0 så småningom. Också där med slarvigt bolltapp och Hammarbyomställning. Men också där misstänkt offside när Dibba lade in 3-0-bollen.

Matchen var avgjord, men ÖSK skulle ändå få ett tröstmål till 3-1, genom en nick av Hines-Ike mot slutet.

Nu är det bara att ta nya tag hemma mot IFK Göteborg nästa söndag. Då ska avstängde Nordin Gerzic kunna vara med igen. ÖSK saknade en stark härförare på mitten och ersättaren Divine Naah har inte riktigt den fysiska kapaciteten att hålla i bollen, trots bra teknik.

Tyvärr får ÖSK klara sig utan Michael Omoh mot IFK eftersom han fick sitt tredje gula kort idag.