söndag 10 september 2017

Axel Kjäll-effekten!

MFF:s tränare Magnus Pehrsson och ÖSK:s Axel Kjäll

I Axel Kjälls första match som ansvarig för ÖSK vände laget ett underläge till seger, i den andra halvleken. I Alexander Axéns sista match som ansvarig blev det precis tvärs om. Man kan alltid tala om tillfälligheter, men förhoppningsvis är Axel Kjäll en sådan där "turgubbe" som laget kan behöva för att ta nya steg uppåt i sina ambitioner.

Nu var det ändå ingen tur att ÖSK vann, det var en helt välförtjänt seger. Men det gäller att ha marginalerna på sin sida och det hade ÖSK idag. Före ÖSK:s segermål i den 92 minuten hade Malmö FF ett rungande ribbskott där bollen studsade ner på mållinjen. Oscar Jansson kunde bara konstatera bollens bana och hade varit chanslös om den gått några centimeter längre ner.

Efter en MFF-press under den första kvarten av första halvlek kom ÖSK tillbaka. Filip Rogic var glödhet och låg bakom flera farliga inlägg från vänsterkanten, men där ingen lyckades möta bollen. Det gjorde Brendan Hines-Ike på Nahir Besaras inspel i den 42 minuten, men där nicken gick strax över.

I den andra var det egentligen ÖSK för hela slanten, men de där riktigt farliga lägena ville inte infinna sig. Istället fick MFF bollen lite lättvindigt i en situation och lyckades få iväg ett farligt skott som Oscar Jansson tippade till hörna. På den höll sig Andreas Vindheim framme efter en rensning från Örebroförsvaret, och så var det lite snöpligt 0-1.

Men ÖSK visade stark moral och höll i spelet riktigt bra. Pressen skulle ge resultat, också det på hörna då Nordin Gerzic höll sig påpassligt framme, 1-1.

Överlag var det pigga ben i hemmalaget och kanske det var orsaken till att tränare Axel Kjäll lät dröja med bytena, för det var nog många som väntade på Michael Omohs inhopp. De fick vänta till den 83 minuten och därmed hade han endast tio minuter på sig att vinna matchen åt ÖSK.

Men visst skulle Omoh greja segern, efter ett anfall i den 92 minuten då han på typiskt Omoh-vis lyckades tråckla med sig bollen som till slut hamnade framför mål till en fri Nahir Besara, som inte gjorde något misstag. 2-1 betydde hans nionde mål och därmed delar han ledningen i skytteligan.

Efter matchen fick MFF:s tränare Magnus Pehrsson frågor, främst från skånska journalister, om lagets minskade ledning i tabellen den senaste tiden. Men Magnus svarade lugnt och sakligt på frågorna och menade att man får se saken med utgångspunkt från dagens match. Han tyckte ÖSK var värda segern idag.