söndag 24 september 2017

Stark KIF-insats

Två bra Örebroresultat mot Malmö-lag på två veckor. Förförra söndagen ÖSK-vinst med 2-1 mot MFF, och idag 2-2 för KIF Örebro mot Rosengård. Kanske att Karlslundstjejerna spelade guldet ur händerna på skånskorna idag?

Det blev 2-2 även i vårmötet lagen emellan och det verkar som om Rosengård har svårt mot just KIF. Av de sex matcher där serietvåan tappat poäng är alltså en tredjedel mot laget från Närke. Efter en högst medioker säsong var det roligt för KIF-tjejerna att visa Fotbollssverige att man inte är så dåliga som tabelläget visar.

Matchen visades nämligen på tv och alla kunde där se att skillnaderna inte är så stora mellan topp och botten. Kan KIF spela så här under de sex återstående matcherna så borde kontraktet kunna klaras. Men det är så typiskt att det behövs en sådan här match för att få dem att tända till. Nu är det upp till dem själva att visa att de är värda att delta även i nästa års damallsvenska.

KIF tog ledningen idag redan i den 15 minuten då Emma Jansson kunde förpassa in bollen med en bakåtnick. Man höll spelet bra uppe även om inte Rosengård saknade chanser. Men varken stjärnorna Anja Mittag, Caroline Seger eller Ella Masar hade någon större lycka med sig.

I den andra halvleken fick publiken se ett av de vackrare målen på Behrn arena denna säsong. Hanna Terry slog en riktig "macka" som man brukar säga, en boll som hamnade perfekt framför fötterna på Julia Spetsmark, som bara hade att sprinta mot mål och snyggt chippa bollen över målvakten in i mål. Resultatet 2-0 i det läget kändes nästan för bra efter 58 minuter. Och mycket riktigt skulle det också bli utjämnat till 2-2 på åtta minuter.

Bägge gångerna genom danskan Sanne Troelsgaard och bägge gångerna på högerkanten och stolpe in. Vid det första målet blev ett menat inlägg förvandlat till ett skott som gick över KIF-målvakten Carola Söberg. På det andra målet fick Sanne alltför mycket yta i avsaknad av framrusande KIF-spelare.

Men 2-2 bådar ändå gott inför framtiden och alla kölagen tappade poäng i denna omgång. Härnäst har KIF Piteå borta och där två av de andra bottenlagen Göteborg och Kvarnsveden möter varandra.