lördag 11 november 2017

Stolpe ut för Italien ...

... och ben in för Sverige. Det var två situationer som avgjorde matchen i den andra halvlekens 60:e respektive 70:e minut. Först hade Sverige tur när Jakob Johanssons skott tog på italienaren Di Rossis ben och fullkomligt ställde veteranmålvakten Buffon vid 1-0-målet.

Sedan hade Sverige tur igen, när ett italienskt skott träffade stolpen och så ut igen, förbi tre fria blåklädda spelare. Frågan är om turen håller i sig ända till måndag? 1-0 är ett mycket bra resultat för Sverige och man befäster sin svit i sin hemmaborg Friends arena. De senaste sex hemmamatcherna har gett 19-2 i målskillnad, och då har man ändå mött lag som Holland, Frankrike och nu Italien.

Visst ser det bra ut inför måndagen, men jobbet är bara halvgjort. Idag låg fokus på att inte släppa in något mål, vilket man lyckades med. Att sedan också få in ett var rena bonusen.

Det var en riktig lagseger och en försvarsinsats utan dess like. I första halvleken hade man ju också flera fina anfall, vilka dock avtog i den andra. Fullt förståeligt, eftersom Italien ökade trycket.

Man visste att det inte skulle bli många målchanser, så det gällde att ta vara på de få som kom. Därför var det lite frustrerande när Emil Forsberg fick för mycket fot under bollen vid två tillfällen i den första. På Sveriges inledande frispark hade man önskat ett bättre avslut, liksom lite senare när han försökte lägga en boll i gaveln.

Men det är inte lätt och Forsbergs fina spel i övrigt väger upp de mindre misstagen. Även Ola Toivonen hade en möjlighet, med ett skott som smet strax utanför stolpen.

Att ändå vinna mot italienarna måste ge svenskarna råg i ryggen, vilket kan båda gott inför returen. Kan tänka att sydeuropeerna nu är ganska skakiga.