torsdag 17 maj 2018

Djurgårdskomplexet sitter i

Kvällens förlust mot Djurgården var den sjunde raka och med målskillnaden 3-18. Synd att inte ÖSK fick möta DIF för några veckor sedan, då laget var inne i en svacka. Nu verkar Järnkaminerna ha fått upp ångan och det var väntat att det skulle bli svårt. Särskilt som att tre ordinarie spelare saknades, efter förra matchen mot Hammarby.

Men ändå verkade ÖSK stå upp bra i den första halvleken, med mycket bollinnehav. Men de riktigt farliga målchanserna ville inte infinna sig. I den 27 minuten såg ändå Daniel Björnqvist till att servera Michael Omoh en insticksboll i straffområdet. Omoh var säkert inte med på passningen och fick därför inte till något bra skott.

Med lite flyt hade ÖSK kunnat få en straff i den 38 minuten i Ring-duellen. Sebastian Ring var inne i straffområdet där brorsan Jonathan satte ut en fot. En otydlig straffsituation, men ändå.

Djurgården hade några möjligheter i den första då Oscar Jansson verkligen fick vara på tårna. Fler Djurgårdsmöjligheter blev det i den andra och till slut höll inte ÖSK-försvaret. I den 67 minuten fick Kadewere snabba ben och sprintade från tre ÖSK:are och det var 1-0. ÖSK var därefter självklart tvungna att ligga på. Viktor Sköld var tillbaka, men lyckades inte komma in och förändra matchbilden. Ganska väntat kom så 2-0 när ÖSK hade öppnat upp sig för mycket. Mbrati avgjorde i den 91:a minuten.

Därmed två raka förluster för ÖSK, som nu måste samla ihop sig till tisdag då Kalmar väntar hemma. Poäng där och i sista matchen mot BP så har man ändå gjort en godkänd vår.